Kuchnia

kuchnia

Przekąski na imprezę- koreczki we włoskim stylu | kuchniaagaty.pl

Składniki

pierś kurczaka - 1 szt, pojedyncza
suszone pomidory - 15 szt
oliwki - 30 szt
mozzarella - 1 kula lub 15 małych kuleczek
czosnek - 1 ząbek
oregano - 1 łyżka, suszone
oliwa - 2 łyżki
mąka pszenna - 2 łyżki
sól, pieprz - do smaku

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokrój na kwadraty o boku ok. 2 cm. Oprósz je solą i pieprzem oraz oregano i mąką. Usmaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor (na patelnię dorzuć też lekko rozgnieciony ząbek czosnku- odda swój aromat w czasie smażenia). Ostudź.

Plastry pomidorów przekrój na pół, mozzarellę pokrój w kostkę.

Na patyczki nadziewaj oliwki, ser, pomidory i kurczaka, w dowolnej kolejności.

Przed podaniem skrop sosem z octu balsamicznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation