Kuchnia

Cooking

Składniki
Makaron wstążki - 150 gram
Tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka
Cebula - 1 mała
Pomidory malinowe - 2-3 duże
Sól - do smaku
Pieprz czarny - do smaku
Suszony tymianek - duża szczypta
Suszona bazylia - duża szczypta
Oregano - duża szczypta
Cukier - szczypta
Oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy drobno posiekaną cebulę ze szczyptą cukru - ma się zeszklić.
Pomidory obieramy ze skórki, kroimy i dorzucamy na patelnię. W tym samym czasie zaczynamy gotować makaron.
Do pomidorów dodajemy wszystkie przyprawy oraz tuńczyka.
Gdy makaron będzie prawie al dente dorzucamy go na patelnię i jeszcze chwilkę gotujemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation