Kuchnia

Kuchnia- śniadanie i kolacja

Składniki:

polędwica wieprzowa
0,5 kg szpinaku, swiezego
100 g ricotty
jajko
sol
pieprz
maslo
opakowanie ciasta francuskiego
lyzka masla
lyzka chilli swiezego i pokrojonego drobno.
maka do podsypywania
woda do spryskania blachy


Musimy najpierw umyć i osuszyć poledwiczke wieprzowa (mozna tez uzyc piersi z kurczaka, mielonego lub ryby)
Myjemy i osuszamy pól kg szpinaku.
Poledwiczke przekrajmy w polowie ale nie do konca tak aby uzyskac roladkę, oprószamy sola i pieprzem i odkladmay.
Szpinak dusimy na patelni z odrobina masla, sola i pieprzem i chilli. Studzimy. po ostudzimy dodajemy 100 g ricotty i jedno jajko. Mieszamy i te masę układamy na polędwicy.
Rozkładamy ciasto francuskie i na brzegu układamy polendwiczke. Zamykamy i ozdabiamy. Blachę spryskujemy woda i układamy na niej ciasto. Pieczemy okolo 35-40 minut w temperaturze 190 stopni C.

Przed pokrojeniem nalezy odczekać jakieś 10 minut.
Podawać z sosem pieprzowym.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation