Kuchnia

smacznee

Składniki:
1 cebula
1 pomidor
4 pieczarki
1/2 papryki
zielona cebulka - ilość według uznania :)
1 opakowanie (150g) sera topionego w plastrach (ja używam tego)
sól, pieprz, tymianek
1 łyzka masła
Przygotowanie:
cebulę, paprykę i pomidor kroimy w kostkę, pieczarki w plastry.
w garnku roztapiamy masło i podsmażamy cebulę, pieczarki i paprykę.
zalewamy wodą (1-1,2l) i doprowadzamy do wrzenia. Gdy całość się zagotuje, wrzucamy pojedynczo plastry sera. Mieszamy, aż się całkowicie roztopią.
dodajemy pomidory i zieloną cebulkę oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
Do zupy na etapie podsmażania składników możemy dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę lub/i ziemniaki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation