Kuchnia

ryby i śledzie

Zapiekanka rybna z makaronem i brokułami


filet z sandacza albo innej białej ryby - 500 gramów
śmietana 30% - 1 szklanka
Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodnego Knorr - 1 sztuka
ser żółty - 100 gramów
makaron - 150 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 1 sztuka
brokuły - 1 sztuka
gałka muszkatołowa - 15 gramów
pomidory - 3 sztuki
masło lub margaryna - 20 gramów
jajka - 4 sztuki
oliwa z oliwek - 50 mililitrów


Filety z sandacza umyj, osusz i podziel na mniejsze kawałki. Wymieszaj 2 łyżki Naturalnej przyprawy Knorr z oliwą i polej nimi sandacza. Następnie rybę wstaw do lodówki na 30 minut.
Makaron ugotuj, następnie schłodź w zimnej wodzie. Brokuły sparz w lekko osolonym wrzątku, po czym hartuj w wodzie z lodem, aby nie straciły koloru.
Pomidory pokrój w cząstki, ser zetrzyj na tarce.
Rozbij jajka i połącz je ze śmietaną oraz startym serem.
Dopraw całość skruszoną Przyprawą w mini kostkach Knorr i gałką muszkatołową.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem (lub margaryną). Ułóż w nim warstwami makaron, pomidory oraz brokuły.
Połóż na nich kawałki zamarynowanej ryby. Całość zalej śmietaną i jajkami. Piecz przez około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170ºC.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation