Kuchnia

drugie danie

Faszerowana papryka z ziołowym serkiem

Składniki:

- 4 papryki
- torebka ryżu (10 dag)
- 4 trójkąciki ziołowego serka topionego
- cebula
- papryczka chili
- 2 pomidory
- 4 łyżki marynowanych czarnych oliwek
- 5 łyżek startego parmezanu
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz

Torebkę ryżu włożyć do osolonego wrzątku, ugotować do miękkości, osączyć, ostudzić, wysypać ryż do miski.

Obraną cebulę i oczyszczoną z pestek papryczkę chili drobno posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Do ryżu dodać pokrojone warzywa, parmezan oraz pokrojone w plasterki oliwki. Doprawić do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem.

Papryki umyć, odciąć wierzchy, usunąć gniazda nasienne. Do papryk włożyć farsz. Na farszu ułożyć trójkąciki serka topionego, przykryć odciętymi wierzchami i zawinąć w folię aluminiową. Ułożyć nad żarzącymi się węglami grilla i piec około 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation