Kuchnia

sosy i pasty

Składniki:

1/2 wędzonej makreli
2-3 ugotowane na twardo jajka
1/2 szklanki startego żółtego sera
2-3 łyżki majonezu
łyżeczka pikantnej musztardy
kawałek papryczki chili
kilka pędów szczypiorku
natka pietruszki
sól/pieprz
Przygotowanie:

Rybę obrać ze skóry i oczyścić z ości.
Z papryczki usunąć nasionka i drobno posiekać – ilość dowolnie dostosować do własnych upodobań.
Szczypiorek posiekać.
Wszystkie składniki oprócz szczypiorku i papryczki wrzucić do miski blendera i zmiksować na pastę.
Doprawić do smaku, dodać posiekany szczypiorek i papryczkę i dokładnie wymieszać.
Odstawić w chłodne miejsce, podawać z pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation