Sport i fitness

motivation, Sport & healthy lifestyle, FITNESS...

Ciasto Pijak

składniki:
- 150 g maku
- 150 g wiórek kokosowych
- 150 g cukru
- 6 jajek (odziel białka od żółtek)
- duża paczka biszkoptów (albo 2 mniejsze)
- 250 g masła
- pół litra mleka
- 2 opakowania budyniu z cukrem
- wódka
-polewa czekoladowa.

wykonanie:
Białka ubij z cukrem, powoli dodając mak i wiórki kokosowe. Następnie bardzo delikatnie wymieszaj. Wlej masę do blaszy wyłożonej pergaminem, posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piecz niecałe 20 minut w temperaturze 180-200 stopni.

Osobno ugotuj budyń z żółtkami, przestudź i rozetrzyj z masłem. Na upieczone ciasto wyłóż krem budyniowy, na to poukładaj biszkopty (jeden przy drugim) lekko nasączone w wódce. Polej polewą czekoladową. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation