Kuchnia

kuchnia

Tortellini ze szpinakiem, zapiekane z serem.
Składniki( 2 porcje ) :
1/2 opakowania tortellini
200 g mrożonego szpinaku
2 łyżki oleju rzepakowego ( np. SemCo)
czosnek granulowany, pieprz, sól,
ser żółty
1/2 szklanki śmietanki 18%
1/2 opakowania serca mascarpone
1/2 cebuli
3 ząbki czosnku
Przygotowanie:
1. Tortellini ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać szpinak i poczekać aż się rozmrozi. Doprawić i dodać śmietankę oraz serek mascarpone . Doprowadzić do wrzenia.
3. Tortellini przełożyć do żaroodpornego naczynia, wymieszać z przygotowanym sosem i posypać żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do ok 180 st C na około 15-20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation