Kuchnia

Bez mąki

Chleb z fasoli

1 puszka białej bądź czerwonej fasoli
3 jajka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 szklanki mleka w proszku
1/2 łyżeczki sody
4 łyżki jogurtu greckiego
łyżeczka tymianku lub innego zioła, można też dodać: posiekane orzechy włoskie, pestki dyni, siemie lniane, sezam itp.


Fasole odcedzić i przepłukać wodą. Następnie zmielić w maszynce do mięsa lub w młynku do kawy albo blenderem do rozkruszania lodu. Jak nie mamy przyrządów tego typu to pozostaje widelec :).
Dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Wlewamy do chlebowej formy, posypać np sezamem. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni, wstawić chlebek i zmniejszyć temp.do 180 stopni.
piec 30 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation