Kuchnia

Desery

Nalesniki Biszkoptowe
Składniki
3 jajka
szklanka mleka
1/3 szklanki wody
3 lyzki cukru pudru
skorka otarta z 1/2 cytryny
sol
lyzka masla
25 dag maki
olej
1/2kg truskawek
gotowa bita smietana
cukier waniliowy
listki miety
Etapy przygotowania

W blenderze zmiksuj zoltka z mlekiem, woda, 2 lyzkami cukru pudru i skorka z cytryny. Bialka ubij na sztywno ze szczypta soli. Do zoltek dodaj stopione maslo, make, dokladnie wymieszaj na jednolita mase. Delikatnie polacz z bialkami. Usmaz pulchne nalesniki na goracym oleju.
Truskawki oplucz, osusz, oderwij szypulki, pokroj na czastki, wymieszaj z bita smietana. Masa napelnij nalesniki, zloz na pol, posyp reszta cukru pudru wymieszanego z cukrem waniliowym, udekoruj mieta.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation