Kuchnia

Łasuchowanie

Norweski deser jabłkowy

Składniki na cztery porcje:

4 szklanki startych (zmielonych) herbatników
1 kg jabłek (do gotowania) - można użyć gotowego musu jabłkowego ze słoika
1 szklanka cukru
1 łyżeczka cynamonu
1-2 szklanki śmietany kremówki
2 łyżkami cukru
Herbatniki podpiec na patelni na jasnobrązowy kolor i odstawić. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i rozgotować z cukrem i cynamonem - odstawić. Śmietanę ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru (ja zrezygnowałam z cukru).

Do salaterek albo pucharków nakładać:
jabłka
herbatniki
śmietana
jabłka
herbatniki
(aż do wyczerpania składników.)
Przygotowane pucharki wstawić do lodówki na godzinkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation