Ogród

Ogród

Kalafior zapiekany w sosie serowym

Blanszowane różyczki kalafiora, zapiekane w Sosie Italia 4 sery, posypane żółtym serem, tartą bułką i wiórkami masła.
Łączny czas: 40 min.

Przygotowanie: 20 min.
Oczekiwanie: 20 min.
Porcje: 4
Kalorie: 204 kcal / 1 porcję
Kategorie: Dania główne Dania bezmięsne Warzywa i grzyby Obiad Sosy i dodatki do dań dania z kalafiorem potrawy na gorąco potrawy z kalafiorem zapiekanki z sosem serowym zapiekanki z kalafiora sosy do zapiekanek dania serowe

Sos cztery sery Italia WINIARY 1 opakowanie
śmietanka 12% 50 ml
kalafior 1 sztuka
masło 1 łyżka
bułka tarta 1 łyżka
starty żółty ser 100 g
sól, cukier do smaku



Sos dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody,
Sos cztery sery Italia WINIARY

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
śmietanka 12%

Kalafiora podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru przez 5-8 minut. Odsącz.
sól, cukier

Ułóż w naczyniu do zapiekania, zalej przygotowanym sosem.

Posyp serem, bułką tartą i wiórkami masła.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C.

Zapiekaj przez 15-20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation