Kuchnia

INDYK

Filet z indyka w cieście ryżowym

Składniki:
Sos Pomysłowy pieczeniowy z maślaną nutą do kurczaka WINIARY - 1 opakowanie
przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY - do smaku
filet z indyka - 400 g
olej - 0,5 szklanki
pieprz - do smaku
ryż - 1 worek
jajko - 2 sztuki
mąka pszenna - 3 łyżki stołowe płaskie
mleko - 3 łyżki stołowe płaskie
sól - do smaku

Filet pokrój na osiem kawałków, lekko rozbij, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
ciasto ryżowe:
Ryż ugotuj do miękkości i ostudź.
Połącz ze sobą wszystkie składniki ciasta – to zadanie idealne również dla dzieci. Dopraw do smaku solą.
Kawałki mięsa zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na rumiano.
Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu i polej nim mięso.
Podawaj z ziemniakami z wody i surówką.


http://www.winiary.pl/przepis.aspx/8128/filet-z-indyka-w-ciescie
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation