Kuchnia

Kulinaria

przepis na cupcakes

Składniki

125 g miękkiego masła
1 szklanka cukru
2 jajka
2 łyżeczki cukru z wanilią
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1/3 szklanki mleka
1 szklanka mąki z niewielką górką
Moje porady
Nie chce Wam się kręcić masła? Polecam przepis na proste babeczki-muffiny z roztopionym masłem, efekt końcowy jest identyczny

Przygotowanie – wersja ilustrowana
Przepis na cupcake
Krok 1.
Do miski wkładam miękkie masło, dodaję cukier i cukier waniliowy. Miksuję na jasny krem.

Krok 2.
Dodaję mleko i miksuję a potem dodaję pozostałe składniki i miksuję.

Krok 3.
Za pomocą łyżki a najlepiej łyżki do lodów nakładam do papilotek porcje ciasta. Ciasto powinno sięgać do 2/3 wysokości papierków.

Wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę ok. 20-23 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation