Kuchnia

pomysłowe desery ♥

Składniki:
- 1 galaretka agrestowa (lub inna zielona)
- 1 śmietanka w proszku
- 200 ml schłodzonego mleka

Przygotowanie:
Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody, gdy przestygnie wlać po 50 ml do pucharków. Włożyć do zamrażalnika ustawiając pod lekkim ukosem.
W tym czasie do chłodnego mleka wsypać proszek śmietanki i ubijać aż śmietanka zgęstnieje. Następnie 150 ml galaretki delikatnie wymieszać z 50 g ubitej śmietanki, wlać do pucharków i ponownie wstawić do zamrażalnika, ustawiając pucharki pod ukosem (mniejszym niż poprzedni).
Po zastygnięciu wlać po kilka łyżek zielonej galaretki na piankę i na krótko wstawić do zamrażalnika. Pozostałą galaretkę (około 100 ml) wymieszać ze 100 g śmietanki i po równo wlać do pucharków. Schłodzić w zamrażalniku.
Po stężeniu deseru udekorować go pozostałą śmietanką.
Latem podawać chłodne.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation