Kuchnia

kuchnia.

Smaki Alzacji : Faszerowane papryczki serem feta

• 10 papryczek chili
• 125g sera feta
• 50g twarogu (użyłam typu włoskiego)
• czosnek (ilość według uznania- ja dałam 6ząbków)
• kilka gałązek świeżego tymianu
• sól, pieprz

Papryczki oczyszczamy z gniazd nasiennych odcinając tylko ich końcówkę ( główkę ), wrzucamy do wrzątku i blanszujemy 3 minuty, osuszamy, odstawiamy.
Sery włożyć do blendera, zmiksować na masę, doprawić solą i pieprzem, nadziewać paprykę przy pomocy worka cukierniczego. Na dnie słoja ułożyć gałązkę tymianu i 2 ząbki czosnku, ułożyć nadziane papryczki, dodać jeszcze jedną gałązkę tymianku, resztę czosnku i zalać gorącą oliwą z oliwek. Mocno zakręcić. Można jeść po 2 dniach, po otwarciu słoja najlepiej zjeść w ciągu kolejnych dwóch dni. Smacznego.

http://smakialzacji.blogspot.com/2013/06/faszerowane-papryczki-serem-feta.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation