Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Tortilla z wołowiną
składniki:

100g mielonej wołowiny
1/2 cebuli
1/2 zielonej papryki pokrojonej w paski
tortilla pszenna
kilka pieczarek
papryczka jalapeno i soku z 1/2 limonki
1 duża łyżka stoł. Koncentratu pomidorowego

sposób przygotowania:

1. Robimy salsę: koncentrat rozcieńczamy z wodą i sokiem z limonki, dodajemy posiekaną na małe kawałki papryczkę ( chili lub jalepano ) i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut
2. Na teflonowej patelni podsmażamy cebulę oraz wołowinę. Jak już w miarę się zeszkli i podsmaży dodajemy dajemy salsę i dusimy całość przez 10 minut
3. Dodajemy pozostałe warzywa i dusimy przez kilka minut. Staramy się aby całość była jak najmniej rzadka.
4. Podgrzewamy na patelni tortillę i czekamy aż będzie w miarę elastyczna. Następnie wykładamy zawartość patelni na tortillę i zawijamy.

wartości odżywcze: kalorie;407
białko; 30 g
tłuszcz; 10g
węglowodany; 49g
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation