Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

dietetyczne fajitas
Składniki:

- filet piersi kurczaka ( możecie też użyć wołowinę ) pokrojone w paski, około 1 cm grubości
- 1 czerwona papryka, także pokrojona w paski
- 1 duża cebula, grubo pokrojona
- sól i pieprz do smaku
- dwie łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- olej z oliwy Wszystkie składniki mieszamy razem w misce, przykrywamy plastikową folią i wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Wyjmujemy mięso z lodówki i odkładamy na około 20 minut. Chodzi o to by nie kłaść zimnego mięsa z lodówki na rozgrzaną patelnie ( szczególnie ważne jeżeli używacie wołowinę). Rozgrzewamy patelnie, i przekładamy na nią wcześniej zamarynowane mięso i warzywa. Nie dodawajcie oliwy na patelnie, to co jest już w marynacie powinno starczyć. Smażymy około 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation