Design

Design

Dietetyczne rafaello
Składniki:
mleko 0,5 % lub 1,5%(200g)
woda (200g)
kasza manna (100g)
cukier trzcinowy lub stevia(20g)
olejek waniliowy ,kokosowy lub migdałowy
migdały (30g)
wiórki kokosowe (75g)
Sposób przygotowania

1.
Rafaello - krok 1

Do garnka wlewamy mleko, wodę i wsypujemy kaszę mannę i cukier. Gotujemy na małym ogniu ciągnie mieszając tak długo, aż kasza zesztywnieje i będzie odstawać od brzegów. Na gorąco nie będzie jeszcze super sztywna, ale ma być konsystencji tzw. „łyżka staje”. Do gorącej kaszy wsypujemy pokrojone na drobno obrane migdały lub gotowe płatki migdałowe. Kaszę odstawiamy i czekamy aż przestygnie. Z lekko ciepłej formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe rafaello schładzamy w lodówce kilka godzin. Po schłodzeniu jest konsystencji kremowej, drobna kaszka praktycznie niewyczuwalna.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation