Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Deser bananowy
Składniki:
- 2 banany
- 100 ml śmietanki 30%
- 50 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
- posypka krokant orzechowy lub inny dowolny
- cukier puder do smaku
- kilka truskawek (lub inne owoce, np. czereśnie)


Przygotowanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (albo w kuchence mikrofalowej). Dobrze schłodzoną śmietankę ubić dodając do smaku odrobinę cukru pudru. Banany pociąć na 3-4 równie części, z jednej strony zrobić delikatne wgłębienie, zdjąć skórki.



Podstawę banana zamoczyć w płynnej czekoladzie i od razu obtoczyć w posypce. Ustawić na podstawce. Śmietanką udekorować banany, udekorować truskawkami (albo innymi owocami). Podawać od razu po przygotowaniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation