Kuchnia

Kuchnia

Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem

http://kuchnia.wp.pl

Składniki

8 płatów mięsa wołowego(z rostbefu)
2 kiszone ogórki
sól i pieprz do mięsa
2 szczypty gałki muszkatołowej
4 łyżki zimnego masła
oliwa
tarta bułka do panierowania
1,5 szklanki wody
3 ziarenka ziela angielskiego
1 liść laurowy
duża cebula
do smaku Kucharek Meksykański

Przygotowanie

Mięso cienko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem wymieszanym z gałką muszkatołową. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Ogórki kroimy wzdłuż na cztery części.Na każdym płacie mięsa kładziemy po kilka kawałeczków masła i na brzegu, po kawałku ogórka. Ścisło zwijamy w roladkę.

Gotowe smarujemy oliwą i dokładnie obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na gorącym tłuszczu aż się zrumienią z każdej strony. Przekładamy do garnka,wlewamy 1,5 szklanki wody,tak aby zrazy nie pływały.Wkładamy liść laurowy i ziele. Dusimy pod przykryciem. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni na tłuszczu ze smażenia. Przekładamy do garnka. Co jakiś czas lekko mieszamy w garnku aby mięso nie przywarło do dna. Jeśli woda nazbyt wyparuje,wówczas dolewamy.Próbujemy sosu i doprawiamy Kucharkiem i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation