Kuchnia

spagetti

SPAGETTI A'LA BOLOGNE:

- 200 g razowego spaghetti
- 200 g mielonego udźca z indyka
- 1 marchew
- 2 ząbki czosnku
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 mała puszka pomidorów
- pół cebuli
- oliwa
- świeże oregano
- sól i pieprz

Pokroić cebulę, czosnek i seler naciowy, zetrzeć marchew. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, chwilę podsmażyć, tak by oliwa nabrała smaku czosnku, a następnie wyjąć go z oliwy. Na oliwę wrzucić warzywa i mięso. Przyprawić sola i pieprzem podsmażyć cały czas dobrze mieszając. Do mięsa z warzywami dodać pomidory z puszki, wymieszać i dusić przez 15 minut. Pod koniec, dodać liście świeżego oregano. Do wrzątku wrzucić makaron. Ugotować i odcedzić. Wymieszać w garnku makaron z sosem. Wyłożyć kopczyk na talerz, posypać świeżymi listkami oregano.
tradycyjne danie liczy 700 kcal, nasza wersja 280 kcal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation