Kuchnia

Kuchnia I

Składniki:
- 4 oczyszczone piersi z kurczaka,
- 4 łyżki sera mascarpone,
- 2 łyżki drobno posiekanego rozmarynu,
- 1 zmiażdżony ząbek czosnku,
- 8 plastrów długodojrzewającej szynki,
- sok z połowy cytryny,
- sól, pieprz

Mascarpone mieszamy z czosnkiem, rozmarynem. Doprawiamy do smaku. Mięso lekko nacieramy solą i pieprzem. W każdej piersi z kurczaka robimy "kieszeń", wciskamy do niej po łyżce sera, a następnie zawijamy w plastry szynki. Kurczaka obsmażamy na rozgrzanym oleju przez 2 minuty z każdej strony. Następnie wkładamy je na 20-25 minut do średnio nagrzanego piekarnika.
Przed podaniem mięso skrapiamy sokiem z cytryny.
Ja roladki podałam na usmażonym z czosnkiem szpinaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation