Kuchnia

Desery

Gorąca biała czekolada
przepis pochodzi z dwutygodnika "Pani domu"

Składniki na 2 porcje:
- 1 szklanka mleka 3,2-proc.
- 1 tabliczka białej czekolady dobrej jakości
- 1–2 łyżki cukru waniliowego
- 1 kieliszek likieru kokosowego Malibu (można zastąpić ajerkoniakiem, likierem brzoskwiniowym, kawowym lub śmietankowym Irish Cream)

Do dekoracji:
- mleczna czekolada
- posiekana cząstka brzoskwini z syropu

Sposób wykonania:
1. Mleko wlej do rondelka z grubym dnem i dobrze podgrzej. Włóż do gorącego mleka połamaną na kawałki czekoladę i mieszając, rozpuść. Dodaj do smaku cukier waniliowy.

2. Wlej likier kokosowy, wymieszaj, przelej do dwóch ogrzanych filiżanek.

3. Brzoskwinię drobno posiekaj. Czekoladę zetrzyj na tarce. Przygotowany napój czekoladowy posyp startą czekoladą i posiekaną brzoskwinią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation