Kuchnia

Naleśniki

Kokosowe naleśniki
|
Składniki:
*na ciasto
- 2 jajka
- 130g mąki pszennej
- 200ml mleka kokosowego
- 120ml wody
- 2 łyżki brązowego cukru
- szczypta soli
*na farsz
- 250g serka śmietankowego mielonego
- 2 łyżki śmietany
- cukier puder do smaku
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i miksujemy na gładko, pozostawiamy w lodówce na ok. 30 min. Po tym czasie smażymy cienkie naleśniki.
2. W miseczce mieszamy ser z cukrem pudrem, połową wiórków i śmietaną. Pozostałe wiórki smażymy na suchej patelni, aż zbrązowieją. Na gotowe naleśniki nakładamy ser, składamy w kwadrat, posypujemy podsmażonymi wiórkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation