Kuchnia

dla brzuszka

eintopf: zupa z kiełbasą i kiszoną kapustą



Składniki:

500 g kiełbasy, pokrojonej w plastry
2 cebule, pokrojone w pióra
4 ząbki czosnku, posiekane
2 łyżki oliwy z oliwek
1,5 l bulionu drobiowego
500 g kapusty kiszonej, odsączonej
2 łyżki przecieru pomidorowego
sól, pieprz


Kiełbasę wrzućcie na rozgrzaną patelnię o grubym dnie i smażcie ok. 8 minut, aż zrumienią się z obu stron. Wyjmijcie kiełbasę i odstawcie. Na patelnię wlejcie oliwę i wrzućcie cebulę. Smażcie ok. 5 minut, dorzućcie czosnek i smażcie jeszcze ok. 3 minuty. Zalejcie wszystko bulionem, zagotujcie, po czym zmniejszcie ogień i gotujcie ok. 10 minut, bez pokrywki. Dodajcie kapustę, przecier i kiełbasę, dobrze wymieszajcie i gotujcie jeszcze 10 minut. Posólcie i popieprzcie do smaku. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation