Kuchnia

food makarony

POZYTYWNE ŻYWIENIE: Makaron z białym serem nie musi być na słodko ...

MAKARON Z BIAŁYM SEREM NA WYTRAWNIE

Będziecie potrzebować (na 2 osoby):
biały ser (twaróg) - dowolna ilość, zwykle kostka
pół cebuli
opakowanie zielonych oliwek (najlepiej z paprykowym wypełnieniem)
dowolny makaron
masło
śmietana 18% lub jogurt naturalny
sól
pieprz
suszone oregano
Wykonanie:
1) Twaróg rozdrabniamy w misce (ale niezbyt dokładnie - większe kawałki gdzieniegdzie, fajnie się prezentują)
2) Cebulę kroimy w wiórka, oliwki dzielimy wzdłuż i dodajemy do twarogu. Mieszamy
3) Solimy wedle upodobań (u mnie 2 szczypty), dodajemy pieprz (u mnie szczypta) i ok. 2-óch szczypt suszonego oregano
4) Ugotowany al'dente makaron (w osolonym wrzątku z dodatkiem tłuszczu) polewamy łyżką (ew. dwoma) roztopionego masła, na to nakładamy ser, robimy kleks ze śmietany na szczycie i podajemy na ciepło

SMACZNEGO
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation