Kuchnia

CupCake

Muffiny z gruszkami i orzechami nerkowca


2 gruszki
100 g orzechów nerkowca
łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki imbiru
1/2 łyżeczki mielonych goździków
100 g oleju
175 g cukru
2 jajka
250 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
150 ml mleka
Gruszki obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Orzechy grubo posiekać. Jajka z cukrem utrzeć, dodać olej i mleko, dokładnie wymieszać. Mąkę wymieszać z cynamonem, imbirem, goździkami, proszkiem do pieczenia i sodą, następnie z gruszkami i orzechami. Połączyć z masą jajeczną i mieszać, aż wszystkie składniki będą wilgotne. Foremki napełnić do 3/4 wysokości.
Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation