Inne

przetwory

Chleb z samych ziaren bez mąki - life-changing bread

Chleb z samych ziaren bez mąki

1 kubek ziaren (3/4 słonecznik, 1/4 dynia)
0,5 kubka siemienia lnianego
3/4 kubka orzechów (migdały i laskowe)
0,5 kubka żurawiny (dodałam od siebie)
1,5 kubka płatków owsianych
2 łyżki nasion chia - szałwii hiszpańskiej - nie dałam
4 duże łyżki nasion babki płesznik
szczypta soli prowansalskiej
1 łyżka miodu (w oryginale syrop klonowy)
3 łyżki roztopionego oleju kokosowego
ponad 1,5 kubka wody

Wszystkie składniki razem pomieszać i przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do gotowania. Piec 20 minut w 175°C. Następnie wyłożyć do góry dnem na blachę i piec kolejne 30 minut. Kompletnie wystudzić przed krojeniem, inaczej będzie się rozpadać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation