Kuchnia

Przepisy

SKŁADNIKI:
500 g mascarpone
6 żółtek
100 g cukru
1 opakowanie biszkoptów fingers
ok. 300 g truskawek

Truskawki umyj, osusz i pokrój na plasterki.
Żółtka wbij do miski, dodaj cukier i dokładnie zmiksuj na pulchną masę. Dodaj serek mascarpone i mieszaj by składniki dobrze się połączyły i nie było żadnych grudek serka.
Krem włóż do lodówki do schłodzenia.
Dno i boki tortownicy0 wyłóż biszkoptami - biszkopty na boki przetnij na połowę. Na ułożone ciastka nałóż połowę kremu. Na kremie poukładaj połowę truskawek i nałóż resztę kremu. Wyrównaj powierzchnie i ułóż na wierzchu resztę truskawek.
Wsadź do lodówki na kilka godzin, by ciasto mocno sie schłodziło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation