Kuchnia

Dania obiadowe i przekąski

Gulasz domowy
Składniki

600 g wołowiny
300 g cebuli
2 łyżki oleju
1 łyżka słodkiej papryki
1 liść laurowy
3/8 I bulionu mięsnego
sól i pieprz
2 łyżki miękkiego masła
1 łyżka mąki

Sposób przygotowania

1. Mięso pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Obraną cebulę pokroić w większą kostkę. Podgrzać olej i krótko podsmażyć na nim mięso.
2. Dodać cebulę i lekko podsmażyć, wmieszać paprykę, włożyć liść laurowy, dolać bulion i podgrzać. Przyprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem do miękkości.
3. Masło rozetrzeć widelcem z mąką i po 80 minutach duszenia dodać do mięsa.
4. Gulasz doprawić do smaku, wyjąć liść laurowy i podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation