Inne

Jesienne inspiracje

Czas na gruszki
2 gruszki
1 średni brokuł
200 g organicznej zielonej lub szparagowej fasolki
2 łyżki oleju lnianego
2 łyżki soku z cytryny
sól morska
natka pietruszki
Obcinamy końcówki fasolki, myjemy. Umieszczamy w garnku z gotującą wodą z odrobiną soli i gotujemy przez 15 minut. Myjemy brokuł i dodajemy do gotującej się fasolki w połowie czasu gotowania. W międzyczasie myjemy i kroimy w plastry gruszki. Gotowane brokuły dzielimy na różyczki. Mieszamy wszystkie składniki i umieszczamy w dwóch miseczkach, posypujemy solą morską i dekorujemy natką pietruszki, kilkoma ziarenkami soli morskiej oraz skórką z cytryny. Łączymy sok z cytryny z olejem lnianym. Podajemy sałatkę z przygotowanym dressingiem i chlebem żytnim.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation