Kuchnia

przekąski

Babka mięsna z jajeczkiem
1 kg mięsa mielonego indyczego
1 cebulka
1 bułka sucha
1 szczypta pieprzu
1 szczypta soli
1 szczypta papryki ostrej
6 jajek
1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
5 jajek gotujemy w garnuszku przez 8 minut, odcedzamy gorącą wodę, zalewamy zimną, obieramy.Mięso doprawiamy do smaku przyprawami, cebulkę posiekaną na drobno dodajemy do mięsa, jajko, namoczoną w mleku bułkę, wszystko mieszamy na jednolitą masę. Blaszkę smarujemy olejem, posypujemy bułka tartą, wykładamy 1/2 mięsa mielonego, układamy dookoła jajka obrane, przykrywamy mięsem. Pieczemy w 1890 stopniach 45 minut. Formę przykrywamy folią przed końcem 20 minut zdejmujemy folię. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation