Kuchnia

kuchnia

Skład (dla 4 osób):
pęczek młodych marchewek (ok. 10 sztuk),
1/4 kostki masła,
odrobina oleju rzepakowego,
3 łyżki miodu,
1/2 łyżeczki suszonego chilli,
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu,
sól do smaku.
Marchewki umyć, nie obierać, odkroić natkę i przekroić każdą marchewkę na pół. Na rozgrzaną patelnie wrzucić masło, zalać odrobiną oleju (spowoduje, że masło się nie spali). Gdy całe masło się rozpuści dodać miód, połączyć ze sobą i wrzucić marchewki. Dodać pieprz, chilli i sól. Pokryć marchewki dokładnie w całym sosie i dusić pod prykryciem na małym ogniu, aż zmiękną. Mieszając co jakiś czas i uważając, by się nie przypaliły. Jeszcze ciepłe podawać polane sosem miodowym ;) Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation