Kuchnia

Zdrowa zywnosc

SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I JAJKIEM W KOSZULCE
przepis na 2 porcje
250 g filetu z łososia
2 jajka
3 garście roszponki
garść ugotowanej lub puszkowanej ciecierzycy
czerwona cebulka
14 pomidorków koktajlowych
1/2 opakowania kiełków rzodkiewki
2 łyżeczki oliwy z oliwek
pieprz


Łososia posypujemy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Grillujemy. Na talerzach rozkładamy umytą roszponkę. Rozkładamy pokrojoną w piórka i lekko posoloną cebulkę, pomidorki koktajlowe, przekrojone na połówki. Posypujemy kiełkami i polewamy oliwą z oliwek. Na suchej patelni prażymy ciecierzycę z solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, ewentualnie ziołami. W tym samym czasie zagotowujemy wodę w garnku. Gdy się zagotuje, dodajemy 2 łyżki octu i 1 łyżeczkę soli. Jajko wbijamy do szklanki, delikatnie przelewamy na wrzątek i "zagarniamy" łyżką, aby się nie rozpłynęło. Gotujemy 3 minuty i wyjmujemy łyżką cedzakową. Tak samo gotujemy następne jajko. Łososia rozdzielamy, rozkładamy na talerzach, a na koniec kładziemy jajko.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation