Kuchnia

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

Gorąca czekolada.
Składniki:
- mleko (500ml)
- tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej,
- cukier (jeśli wybrałeś gorzką czekoladę to trochę więcej),
- cynamon (tylko do smaku),
- szklanka wody (250ml).
Sposób przygotowania:
1. Do garnka wlać wodę i postawić na kuchenkę, w ten sposób powstanie łaźnia wodna.
2. Do garnka włożyć miskę, a w niej pokruszyć tabliczkę czekolady.
3. Dolać odrobinę mleka, aby nasza czekolada szybciej się rozpuściła.
4. Do czekolady dodać resztę mleka, jednocześnie mieszając.
5. Dodać cukier, ilość zależy od upodobania.
6. Rozmieszać i wsypać trochę cynamonu, aby lepiej smakowało.
7. Teraz wystarczy przelać do kubka lub szklanki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation