Kuchnia

Kulinarnie: Jem bo chcę

BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY

SKŁADNIKI
główka młodej kapusty
ziele angielskie, liść laurowy, pieprz
Płaska łyżeczka kminku
ok 30 dag kiełbasy
średnia cebula
koperek
przecier pomidorowy (do smaku)

PRZYGOTOWANIE
Zewnętrzna liście kapusty oderwać, resztę poszatkować. Włożyć do garnka, wlać 1/2 szklanki wody, dodać przyprawy i dusić na małym ogniu. W tym czasie cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w plasterki. Podsmażyć na patelni. Gdy kapusta będzie prawie miękka, dodać podsmażoną cebulę i kiełbasę i dusić przez ok 10 minut razem.

Jeżeli w garnku jest za dużo wody należy ją odlać. Dodać przecier pomidorowy (ok 2 łyżki), ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation