Kuchnia

Słodkości

Muffiny z białą czekoladą i malinami


Składniki na 12 sztuk:

150 g mąki pszennej
100 g mąki pszennej razowej
50 g płatków owsianych
120 g drobnego cukru
1 duże jajko
2 łyżki soku z cytryny
1 szklanka mleka (250 ml)
4 łyżki oleju (60 ml)
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
180 g malin (1 szklanka lub trochę więcej)
110 g białej czekolady, posiekanej
płatki migdałowe, do posypania

W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, w drugim mokre, dodać maliny, czekoladę, delikatnie wymieszać.

Formę do muffin wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich masę do 3/4 wysokości, posypać płatkami migdałowymi.

Piec w temperaturze 190ºC przez 25 minut. Studzić na kratce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation