Kuchnia

w kuchni chleby chlebki pizze

Składniki (8 sztuk):

2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
1/2 szklanki jogurtu naturalnego (w temp. pokojowej)
1/2 szklanki mleka (w temp. pokojowej)
Mąkę wymieszać wraz z proszkiem do pieczenia i solą. Dodać jogurt i mleko i dokładnie wymieszać łyżką przez kilka minut. Przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić na około godzinę. Po tym czasie podzielić ciasto na 8 części i uformować z nich kulki. Rozwałkować na cienkie placki. Ciasto będzie dosyć klejące, więc można delikatnie podsypać je mąką. Patelnię z nieprzywieralną powłoką bardzo dobrze rozgrzać. Smażyć chlebki z obu stron, aż zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza i plamki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation