Kuchnia

torty

Potrzebujemy:
biszkopt
2 kremy waniliowe
mleko
konfiturę wiśniową lub śliwkową
dowolne świeże owoce (tutaj: pomarańcza, winogrona, borówki amerykańskie, kiwi, truskawki, jabłko)
na poncz:
1/2 l mocnej herbaty
5 łyżeczek cukru
aromat rumowy lub 80 ml spirytusu 95% (w wersji dla dorosłych)

Wykonanie:
Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Z herbaty, cukru i spirytusu sporządzamy poncz.
Dobrze ostygnięty biszkopt przekrawamy na 3 części. Dolną część nasączamy ponczem, dokładnie smarujemy konfiturą a następnie kremem. Kładziemy kolejny płat biszkoptu, lekko dociskamy. Ponownie nasączamy ponczem i przekładamy kremem, to samo robimy z ostatnią warstwą. Dokładnie obsmarowujemy boki tortu. Nadmiar kremu z boków i góry usuwamy nożem, całość wyrównujemy, boki "drapiemy" widelcem. Przyrządem do dekoracji robimy ozdobny szlaczek dookoła góry ciasta. Na wierzchu układamy pokrojone owoce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation