Kuchnia

Przez żołądek do serca

Składniki na 6 porcji:
- 1 kg ugotowanych ziemniaków
- 2–3 łyżki mąki
- 50 dag kapusty
- 1 cebula
- 2 jajka
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- olej do smażenia
- koperek
- kminek
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Posiekaną cebulę zeszklij na oleju, dodaj poszatkowaną kapustę. Skrop wodą. Duś 20 min. Przypraw solą, pieprzem, kminkiem. Dodaj koncentrat i koperek. Wymieszaj. Całość odparuj. Przestudź.

2. Ugotowane i utłuczone ziemniaki wymieszaj z jajkami i mąką. Z masy formuj placki, układaj farsz kapuściany, placki składaj na pół zalepiaj brzegi. Smaż na złoty kolor na oleju. Podawaj z sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation