Kuchnia

Smakowite obiady

Smażony sandacz podany z gołąbkami z kapusty i grzybów
Smażony sandacz podany z gołąbkami z kapusty i grzybów
PrzezAga Kozak, 8 czerwca 2012

Składniki
Filet z sandacza - 4 szt po 160 g
Mąka - 50 g
Masło - 30 g
Oliwa z oliwek - 50 ml
Kapusta włoska - 100 g
Kapusta czerwona - 200 g
Jajko - 1 szt
Ocetet winny czerwony - 30 ml
Cebula - 100 g
Białe wino - 150 ml
Kurki - 200 g
Tymianek - 1 gałązka
Sposób przygotowania
Filety sandacza dopraw solą i pieprzem. Delikatnie oprósz w mące i usmaż na złoty kolor na oliwie z oliwek z dodatkiem masła. Przygotowanie gołąbków z kapusty i grzybów: Liście kapusty włoskiej sparz. Z kapusty czerwonej, cebuli i całych kurek zrób farsz i zawiń w liście kapusty włoskiej. Ułóż w głębokim rondelku, zalej winem i duś aż do miękkości. Dopraw solą i pieprzem. Przygotowanie sosu kurkowego: Podsmaż cebulę i całe kurki na maśle. Dodaj wino i smaż aż odparuje. Pod koniec smażenia dodaj śmietanę. Sandacza ułóż na gołąbku i polej sosem kurkowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation