Kuchnia

Smakowite obiady

Filety z sandacza ze słoniną -
Składniki
4 filety z sandacza
sól
sok z cytryny
2 łyżki mąki
5 łyżek masła
8 plasterków wędzonej słoniny
1 pęczek trybuli
Sposób przygotowania
Filety z sandacza płuczemy i osuszamy. Przyprawiamy solą i sokiem z cytryny, oprószamy mąką. Tak przygotowaną rybę smażymy na 3 łyżkach rozgrzanego masła po 5 min z każdej strony. Filety zdejmujemy z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce. Plasterki słoniny smażymy na innej patelni (najlepiej teflonowej) na chrupko. Filety z sandacza układamy na podgrzanych talerzach, z ułożonymi na nich plasterkami słoniny. Filety skrapiamy resztą stopionego masła i przybieramy listkami trybuli. Podobnie można przyrządzić okonia, pstrąga i głąbiela
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation