Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Chili con carne
Składniki:
mięso mielone [0.5 kg] (jakie kto lubi, najlepsze moim zdaniem jest wołowo-wieprzowe)
fasola czerwona (2 puszki czerwonej fasoli w zalewie Kidney)
pomidory (2 puszki (bez skórki!!!))
kukurydza konserwowa (1 puszka)
papryka zielona [0.5 szt.]
czosnek [2 ząbki]
cebula [3 szt.] (średnie)
oliwa [3 łyżki]
sól (do smaku)
pieprz (do smaku)
chili (przyprawa) (do smaku)

Przygotowanie:
Cebulę podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Dodać mięso i rozgnieciony czosnek, smażyć na ostrym ogniu ok. 15 minut, ciągle mieszając. Dodać fasolkę, kukurydzę, pokrojoną w kosteczkę zieloną paprykę i pomidory, dusić pod przykryciem ok. 40 min. Przyprawiamy do smaku - ma być ostro!
Najlepiej smakuje z ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation