Nauka i natura

Zdrowie,natura,0%chemii

Podkręcanie przemiany materii
Yerba Mate, czyli ostrokrzew pa­ra­gwaj­ski - po­łu­dnio­wo­ame­ry­kań­ski od­po­wied­nik her­ba­ty. Napój przy­go­to­wu­je się z liści tej ro­śli­ny. Za­wie­ra ko­fe­inę i teo­bro­mi­ne - sub­stan­cje ener­ge­ty­zu­ją­ce. Po­pra­wia pe­ry­stal­ty­kę jelit, uspraw­nia­jąc tra­wie­nie i przy­spie­sza­jąc prze­mia­nę ma­te­rii.
Gu­ara­na - wy­cią­gi z eg­zo­tycz­ne­go pną­cza ha­mu­ją uczu­cie głodu i przy­spie­sza­ją ter­mo­ge­ne­zę, czyli wy­twa­rza­nie cie­pła w or­ga­ni­zmie, a tym samym spa­la­nie ka­lo­rii.
Zie­lo­na her­ba­ta - wspo­ma­ga tra­wie­nie, po­bu­dza­jąc wy­dzie­la­nie soków żo­łąd­ko­wych. Do­brze jest się jej napić po ob­fi­tym po­sił­ku, aby po­zbyć się uczu­cia cięż­ko­ści.
Koper - skład­nik her­ba­tek dla dzie­ci, po­da­wa­nych przy kol­kach je­li­to­wych. Do­ro­słym też może po­słu­żyć do po­pra­wy tra­wie­nia. Uła­twia odej­ście gazów i usuwa wzdę­cia, wzma­ga­jąc ruchy jelit i zwięk­sza wy­dzie­la­nie soku żo­łąd­ko­we­go.
Cy­ko­ria - po­bu­dza wą­tro­bę do pro­duk­cji żółci, a żo­łą­dek do wy­twa­rza­nia soku. W ten spo­sób po­pra­wia tra­wie­nie.
Grejp­frut - przy­spie­sza spa­la­nie tłusz­czu. Za­wie­ra na­ry­gi­nę, która ma ła­god­ne wła­ści­wo­ści prze­czysz­cza­ją­ce, wzma­ga ruchy jelit, zmniej­sza łak­nie­nie.
Babka ja­jo­wa­ta - w łu­pi­nach na­sion tej ro­śli­ny jest śluz, który pęcz­nie­je, wią­żąc nie­stra­wio­ne reszt­ki po­kar­mo­we. Przy­spie­sza ruchy jelit, prze­ciw­dzia­ła­jąc za­par­ciom i po­pra­wia tra­wie­nie.
Orzesz­ki koli - bo­ga­te źró­dło ko­fe­iny, po­bu­dza­ją i do­da­ją ener­gii, jed­no­cze­śnie ła­go­dząc uczu­cie głodu. Zwięk­sza­ją spa­la­nie tłusz­czu.
Perz - zwięk­sza wy­dzie­la­nie żółci, za­po­bie­ga za­par­ciom i uła­twia tra­wie­nie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation