Kuchnia

jakies tam przepisy

Składniki:

- 225g masła
- 3 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru pudru
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- kilka kropel olejku migdałowego i waniliowego
- 1 jajo
- cukier waniliowy
- migdały ( podzielić na połówki - będą potrzebne do zrobienia zębów i paznokci)
- szczypta soli (przyznam się, że zapomniałam dodać ;))

Wszytskie składniki włozyć do miksera i końcówką z hakami zagnieść zciasto. Wstawić na pół godziny do lodówki. Odrywać niewielkie kawałki i formować w kształt palców lub szczęk (UWAGA! ciasteczka formować nie grubsze niż prawdziwe palce ponieważ rosną w piekarniku). Ozdobić migdałami. Na palcach nożem zrobić nacięcia. Układać na bachę wyłożoną papierem i piec ok. 10 min w 200°C (aż będą rumiane).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation