Kuchnia

Kulinaria

Domowa mikstura przeciw przeziębieniu


Przygotowany specjał wkładamy do lodówki na 3-4 dni, po tym czasie jest gotowy do spożywania wg poniższej instrukcji: wieczorem wkładamy łyżkę tej mikstury (miodu z cytryną i imbirem) do kubka, zalewamy letnią, przegotowaną wodą, tak aby zakryć zawartość. Rano dolewamy przegotowanej bardzo ciepłej wody, do 3/4 wysokości kubka, mieszamy i serwujemy rodzinie na czczo, zanim jeszcze podniesie się z łóżek :) Wzmacnia i chroni przed przeziębieniami!

Składniki:

ładny słoik ;)
miód (u mnie lawendowy)
sparzona cytryna
sparzony imbir wielkości kciuka
5 ząbków czosnku
Cytrynę kroimy na plastry, imbir również (nie obieram), a obrane ząbki czosnku wciskamy między pozostałe składniki w wyparzonym i suchym słoiku. Zalewamy miodem i wstawiamy na 3-4 dni do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation