Inne

INNE

składniki:
1 puszka mleka skondensowanego,
250 g płatków owsianych „górskich”
75 g wiórków kokosowych
100 g suszonej żurawiny
125 g mieszanki ziaren sezamu pestek dyni i słonecznika
125 g niesolonych orzeszków ziemnych

wykonanie:
1 Rozgrzej piekarnik do 130°C i posmaruj olejem blachę o wymiarach 23x33X4 lub jednorazową blachę aluminiową.
2 Podgrzej mleko skondensowane na dużej patelni.
3 W tym samym czasie wymieszaj pozostałe składniki, a następnie zalej je podgrzanym mlekiem, starannie mieszając drewnianą lub kauczukową łopatką.
4 Rozprowadź masę na blasze za pomocą łopatki, a jeszcze lepiej rękami (w rękawiczkach lateksowych), żeby wyrównać powierzchnię.
5 Piecz przez l godzinę, następnie wyjmij blachę z piekarnika i po upływie l) pokrój na 16 kwadratowych kawałków (4 wzdłuż i 4 w poprzek). Odstaw do całkowitego wystygnięcia.
16 batoników
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation