Kuchnia

PALCE LIZAĆ

Racuszki mannowe z malinami -
Składniki

Składniki :
- kasza manna – 1 szklanka
- mleko – ok. 300 ml
- cukier – 3 łyżki
- olej do smażenia – 150 ml
- żółtko – 2 szt
Dodatkowo :
- cukier puder do posypania – 2 łyżki
- maliny / dżem malinowy

Pyszne racuszki z kaszy mannej z dodatkiem soczystych owoców i dżemu.
Etapy przygotowania



Sposób przyrządzenia :

W garnku podgrzewamy mleko.

Do ciepłego , ale nie gorącego wsypujemy grysik i ciągle mieszając gotujemy ok. 7-8 minut

( uważając by się nie przypaliło! ).

Studzimy ok. 5 minut i dodajemy rozbełtane żółtko i 3 łyżki cukru.

Dokładnie razem mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy średniej wielkości i grubości placuszki.

Smażymy po kilka minut z każdej strony do momentu zezłocenia.

Podajemy gorące polane malinami i posypane cukrem pudrem!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation